Funderingar inför kursen

Att läsa till förarintyg eller kustskeppare är framförallt kul men det kommer också kräva en del arbete av dig. Det är mycket information som ska läras in men ingenting är svårt. Ditt personliga engagemang på varje lektion är därför avgörande…. Fortsätt läs …

Du kommer gå denna kurs en gång i ditt liv. Var därför inställd på att göra avkall på andra sysslor just bara dessa veckor. Planera för det, tala med din chef, din familj, dina vänner, boka inte en fjällresa eller solsemester under kurstiden utan åk när du är klar i stället.

Tiden du lägger ner för studier är en investering i kunskap åt dig själv. Belöningen i detta fall är, förutom en stämpel i intygsboken, en djupare förståelse för båtlivet med allt vad det innebär i form av navigation, säkerhet, kunskap om sjukvård, väder osv. Med denna vetskap i ryggen kommer du också märka att du enkelt tar till dig ny information i olika situationer till sjöss eftersom du nu förstår hur allt hänger samman och det blir roligt att fortsätta lärandet i din egen båt.

Som grädde på moset har du även nytta av kunskapen i land beträffande hur man hanterar olycksfall, förstå väderprognoser, att göra riktiga knopar mm.

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/2/c/8/kustskeppare.se/httpd.www/Wordpress/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399